Ekonomi

ABD Başkanı Biden, 2024 seçimleri için adaylığını resmen açıkladı

2024’teki başkanlık seçimlerinde ABD’nin 80 yaşındaki Demokrat Parti liderinin görev süresini dört yıl daha uzatıp uzatmayacağı belli olacak.

Yeni kampanya ekibi tarafından yayınlanan adaylık görüntüsünde Biden, Amerikan demokrasisini savunmanın görevi olduğunu söyledi. Görüntü, ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın destekçileri tarafından 6 Ocak 2021’de ABD Kongre binasına düzenlenen saldırının görüntüleri ile başlıyor.

Biden videoda “Dört yıl önce başkanlığa aday olduğumda Amerika’nın ruhu için savaştığımızı ve hala savaştığımızı söylemiştim” dedi.

“Bu yüzden tekrar koşuyorum”

“Bugün kayıtsız kalma zamanı değil. Bu yüzden tekrar koşuyorum. Hadi bitirelim. Yapabileceğimizi biliyorum.”

Cumhuriyetçi platformları Amerikalıların özgürlüğüne yönelik bir tehdit olarak nitelendiren Biden, kadınların sağlık hizmetlerini kısıtlama, sosyal güvenlik programını daraltma ve bazı kitapları yasaklama çabalarıyla mücadele etme taahhüdünde bulundu.

Biden, “aşırılık yanlısı MAGAistleri” de şiddetle eleştirdi. “MAGA”, Trump’ın “Amerika’yı Yeniden Büyük Yap” siyasi sloganının kısaltmasıdır. Trump ve Biden, Kasım 2024’te yapılacak seçimlerde yeniden karşı karşıya gelebilir.

Başkanlığı Trump’tan devraldığı iki yılda Biden, koronavirüs salgını ortasında çaba ve altyapı yenilemesi için ABD Kongresi’nde milyarlarca doları geçti. Biden, 1969’dan bu yana en yüksek işsizlik seviyelerini yönetse de 40 yılın en yüksek enflasyon seviyesi ekonomi ile liderlik sınavında kötü bir iz bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu