Yaşam

Akbank Sanat’ta “Tasarım Fikir Kulübü” Başlıyor

Akbank Sanat Özyeğin Üniversitesi/Mimarlık ve Tasarım Fakültesi iş birliğiyle tasarım disiplininin Türkiye’deki ve dünyadaki durumunu tartışmaya açan yeni söyleşi dizisi “Tasarım Fikir Kulübü” başlıyor.

Tasarımın, Türkiye’de bağımsız bir disiplin olarak bilhassa endüstriyel tasarım, irtibat tasarımı, iç mimarlık ve etraf tasarımı üzere alanlardaki varlığını sürdürme gayreti ve sanat, teknoloji, gastronomi üzere başka alanlarla alakası Tasarım Fikir Kulübü konuşmalarının odak noktasını oluşturuyor. Türkiye’de alanında önde gelen fikir insanlarıyla birlikte etkileşimli bir formatta gerçekleşecek paneller içeren yeni seminer serisi ile ülkemizdeki tasarım tartışmalarına yeni bir soluk getirilmesi hedefleniyor.

Tasarım Fikir Kulübü’nün Prof. Dr. Alpay Er’in moderatörlüğünü üstleneceği birinci aktifliği Yeşim Demir, Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş ve Hasret Yalım’ın katılımıyla 30 Kasım Çarşamba günü Akbank Sanat Beyoğlu’nda gerçekleşecek.

“Tasarım hayatın neresinde?” başlığı ile yapılacak söyleşide izleyicilerden gelecek sorulara da karşılık verilerek etkileşimli bir tartışma formatı izlenecek.

30 KASIM 2022 / 18:30

TASARIM HAYATIN NERESİNDE?

Moderatör: Prof.Dr. Alpay Er

Konuşmacılar: Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş, Hasret Yalım, Yeşim Demir

“Tasarım Fikir Kulübü”nün birinci konuşmasında, Design touch teriminden yola çıkılarak “tasarım kime nasıl dokunur?” sorusu tartışılacaktır. Dizayna giriş niteliğindeki bu panelde, dizaynın günlük hayattaki yeri ve kıymeti irdelenecektir.

28 ARALIK 2022 / 18:30

TASARIM SANATINDAN SANATIN TASARIMINA

Moderatör: Doç. Dr. Ayşe Hazar Köksal

Konuşmacılar: Doç. Dr. Ebru Yetişkin, Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu

Tasarım ve sanat, en genel tanımla bakıldığında, birbirinden piyasa ile kurdukları münasebet bakımından ayrılır. Dizaynın piyasa ile direkt alakalı, sanatın ise ondan bağımsız olduğu düşünülür. Günümüzde ise, tasarım ve sanatın hudutları muğlaklaştığı üzere, piyasa ile kurdukları temas biçimleri de değişmiştir. Panel, bu ilgiler ağını farklı boyutlarıyla tartışmaya açacaktır.

25 OCAK 2023 / 18:30

TASARIMIN SINIR(SIZ)LARI

Moderatör: Öğr. Üyesi Dr. Zeynep Ceylanlı

Konuşmacılar: Akın Nalça, Atilla Kuzu, Sıla Karakaya

Bu panelde tasarım alanının hudutlarını belirleyen, tasarım kimlikleri, dizaynda meslek ideolojileri, disiplinler ortası tasarım ve disiplinler üstü tasarım üzere kavramlar konuşulacaktır.

22 ŞUBAT 2023 / 18:30

İSTANBUL TASARIM BAŞŞEHRİ (Mİ?)

Moderatör: Alpay Er

Konuşmacılar: Deniz Ova, Mert Sezer

“Tasarım” ve “İstanbul” son yıllarda daha da fazla yan yana duymaya başladığımız iki söz. Kentin günümüzde tasarım disiplini ile kurduğu alakanın tartışılacağı bu panelde “İstanbul tasarım başkenti mi?” sorusuna karşılık aranmaya çalışılacaktır.

29 MART 2023 / 18:30

GELECEĞİN TASARIMI

Moderatör: Öğr.Üyesi Dr. Metin Çavuş

Konuşamcılar: Doç. Dr. Asım Cihan Yantaç, Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan, Tuna Mert Topuz

Son yıllarda dijital teknolojilerinin dizayna tesirleri tartışılmaz seviyededir. Pekala gelecekte bizi neler bekliyor? Bu panelde dijitalin yakın gelecekte dizayna nasıl tesir edeceği tartışılacaktır.

26 NİSAN 2023 / 18:30

PİŞMİŞ AŞA TASARIM KATMAK

Moderatör: Doç. Dr. Özge Samancı

Konuşmacılar: Prof. Dr. Alpay Er, Aylin Öney Tan, Maksut Aşkar

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu