Ekonomi

Altın ve dolar için kritik gün! Fed’in faiz mesajı piyasaların yönünü belirleyecek

Küresel pazarların gözü BeslediSaat 21:00’de açıklanacak olan faiz kararında. Besledi Geçen ayı geride bıraktıktan sonra bugün faiz oranlarını 25 baz puan artıracağı kesin görülüyor. Bugün karardan çok karar metni ve Fed Başkanı Powell’ın konuşmaları piyasaların seyrinde etkili olacak. Piyasalar, daha fazla faiz artırımının mümkün olduğuna dair sinyallere veya bankanın uzun bir orta seviye ihraç etmeyi planlayıp planlamadığına odaklanacak.

KARAR PİYASAYI NASIL ETKİLEYECEK?

Fed’in şahin politikalarına devam edeceğine dair sinyaller vermesi durumunda altın ve Bitcoin üzerinde baskı olacağı tahmin edilirken, yumuşama sinyalleri yönünde bir karar neticesinde doların ana para birimleri karşısında baskı altına alınacağı tahmin ediliyor. böylece bu varlıkların önünü açmaktadır.

22 YILIN ZİRVESİ BEKLENİYOR

Faiz oranlarını 25 baz puan artırması beklenen Fed’in, faiz oranlarını son 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25 – 5,5 aralığına yükseltmesi bekleniyor. Geçen ay faiz artırmayan Fed, son 16 ayda 11 kez faiz artırımına gitti.

FED YÜKSELİRSE ALTIN ​​VE DOLAR NE OLACAK?

ABD Merkez Bankası (Federal Reserve) faiz oranlarını yükseltirse, ülkedeki enflasyonun düşmesi ve dövizin artması yerel para biriminin diğer para birimleri karşısında fiyat kazanmasına yardımcı olacaktır. ABD doları, özellikle gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanıyor. Kısacası FED faiz oranlarını artırmaya devam ederse güvenli liman etkisiyle dünyada doların güçlenmesi ve altın fiyatlarının gerileyerek baskılaması bekleniyor.

FED FAİZLERİ DÜŞÜRÜRSE ALTIN ​​VE DOLAR NE OLUR?

Fed faizi düşerse dolar kısa ve orta vadede değer kaybeder. Uluslararası piyasalarda altın fiyatı dolar üzerinden fiyatlandığı için dolar düştükçe altının ons fiyatı da fiyat kazanacaktır. Sadık bir liman özelliği taşıyan altın, yatırım araçları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dolayısıyla FED’in faiz indirimi veya faiz indirimi sinyali altın fiyatlarına olumlu yansıyacaktır.

haber-yerkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu