Haber

Bergama Feribotu ile Körfez Turu ilk yolcularını ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bergama Vapuru ile Körfez Tipi ilk yolcularını ağırladı. Profesyonel rehber anlatımı ile İzmir Körfezi’ni keşfetmeyi mümkün kılan cins, her çarşamba ve cumartesi günü yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa ve İzdeniz tarafından organize edilen Bergama Vapuru, Bergama Vapuru’nda ilk yolcularını ağırladı. 150’den fazla yolcunun katılımıyla İzmir’in doğal güzellikleri ve 8.500 yıllık tarihi, profesyonel rehberler eşliğinde katılımcılarla buluştu.

Koyun 11 noktası ziyaret edildi
İzmir’in simgelerinden biri olan Bergama Vapuru ile düzenlenen İzmir Körfezi varyantı, koydaki birçok noktayı dolaştı. Konak İskelesi’nden kalkan vapur, Pasaport, Alsancak, Liman, Bayraklı, Alaybey, Karşıyaka, Bostanlı, Üçkuyular, Göztepe ve Karataş’ı denizden görme imkanı sundu. Feribot sonunda ziyaretçilerini Konak İskelesi’ne indirdi.

Doğa ve Tarih Bir Arada
Profesyonel rehber anlatımı ile İzmir Körfezi’ni keşfetmenizi sağlayan Tıp, Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 19.00’da başlayıp 21.00’de sona ermektedir. İki saat süren ilaç, yolcuların İzmir’in eşsiz gün batımına tanık olmalarını sağlıyor.
Turda Kemeraltı, Konak Atatürk Meydanı, Saat Kulesi, Vilayet Köşkü, Kordon, Eski ve Yeni Liman, Yeşilova Höyüğü, Tepekule, Tersane ve Gediz Deltası gibi birçok alan tanıtılıyor. Ayrıca Körfez’de yaşayan kuşlar, balıklar ve memeliler gibi birçok canlı hakkında bilgi verilmektedir.

Bilet nasıl alınır?
İzmir tarihini farklı bir bakış açısıyla sunan ve yaşayan körfezin canlı çeşitlerinin gözlemlenebileceği Körfez çeşidine bilet almak için izdogaturizm.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu