Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 19,80 puan artarak yüzde 0,24 değer kazanarak 8.161,14 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi önceki kapanışının hemen üzerinde seyrederken, holding endeksi yüzde 0,76 arttı. Branş endekslerinden en çok kazanan yüzde 1,81 ile elektrik, en çok kaybeden ise yüzde 0,41 ile madencilik oldu.

Dün pozitif bir seyir izleyen BIST 100 endeksi yüzde 1,06 değer kazancıyla günü 8.141,33 seviyesinde rekor seviyede tamamladı.

Küresel piyasalar, Çin ekonomisine ilişkin verilerden alınan olumsuz sinyallerle olumsuz bir seyir izlerken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımına son vereceği yönündeki öngörülerin güçlenmesine rağmen tüm gözler ABD’de. Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri bugün dünya çapında açıklanacak.

Analistler, Çin ekonomisinde bugün açıklanan verilerin ülke ekonomisindeki toparlanmanın ivme kaybettiğine işaret ettiğini, Caixin hizmet sektörü PMI’ının 51,8 ile beklentilerin altında kaldığını, bileşik PMI’ın ise önceki aya göre düşüş göstererek 51,7 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), dün, eksik belge veya bağımsız denetim beyanlarına ilişkin usulsüzlükleri düzelten şirketlere yönelik kredi sınırlamasının kaldırılmasına karar verdi. Karara göre, döviz durumu nedeniyle kredi alamayan şirketler, döviz (döviz) pozisyonlarını limitin altına düşürmeyi taahhüt etmeleri halinde kredi kullanabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu