Haber

DEAŞ’IN EYLEM HAZIRLIĞINDA OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN 2 ÜYESİ İSTANBUL’DA YAKALANDI

İSTANBUL’da eylem hazırlığında olduğu öne sürülen DEAŞ üyesi 2 kişi yakalandı. Şüphelilerden birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürüttükleri çalışmalarda DEAŞ’ın Suriye kolu ile kelam konusu terör ağının Libya kanadında bulundukları bedellendirilen ve bu çatışma bölgeleriyle irtibatlı olan 2 şüphelinin İstanbul’a geldikleri istihbaratı alındı. Örgüt saflarında bulunan ve bir süredir İstanbul’da oldukları belirlenen Libya asıllı Mohamed M.A.A. ve Suriyeli Zaher S. ‘yı fiziki ve teknik takibe alan polis, 2 Kasım’da Esenyurt ve Sultanbeyli’de belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Özel Harekat Timlerinin de katıldığı baskınlarda, DEAŞ’ın silahlı faaliyetlerinde yer aldıkları öne sürülen 2 kuşkulu yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin hareket hazırlığında oldukları öğrenildi.

Terör şüphelisi 2 kişinin saklandıkları adreslerde ve üzerlerinde örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Emniyet ünitelerince dijitallerde yapılan incelemelerde, örgütsel içerikli evrak ve şüphelilerin birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan her iki şüpheli, işlemlerinin ardından 3 Kasım’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. DEAŞ üyelerinden Libya asıllı Mohamed M.A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, örgüt üyesi Zaher S.’nin ise ‘adli denetim hükümleri” uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakıldığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu