Dünya

Erdoğan: Tarihimizin en yüksek ihracat sözleşmesini imzaladık

16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’23) bugün katılımcılara açıldı. 25-28 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında düzenlenen fuar için video konferans yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katılımcılara ve halka seslendi.

“TÜRK SAVUNMA SANAYİ BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZIYOR”

Savunma sanayisine yönelik dikkat çekici mesajlar veren Erdoğan, “Uluslararası Savunma Sanayii Fuarımızın 16’ncının ülkemiz firmaları ve dostlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirilen fuarımıza emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Yeni iştiraklere imza atılan ve savunma sanayii çalışmalarının sergilendiği fuarımızın bu yıl başarı çıtasını daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Türkiye olarak, karşı karşıya kaldığımız birçok kusurlu açık ambargoya rağmen savunma sanayimizi geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Yıllardır kararlılıkla yürüttüğümüz milli teknoloji atılımımızın çok şükür meyvelerini farklı alanlarda toplamaya başladık. Türk savunma sanayii, son yıllarda tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği bir başarı öyküsü yazıyor.

850 FARKLI PROJE UYGULANIYOR

Zırhlı araçları, topları, roketleri, hava savunma sistemleri, çatışma bölgelerinde test ettiği her türlü silah ve radar sistemleri ile sektörümüz kendini kanıtlamıştır. Kara, hava ve deniz araçlarında tüm ihtiyaçlarımızı yerli ve milli imkanlarla hızlı bir şekilde karşılayabiliyoruz. İnsansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçları teknolojisinde dünyanın önde gelen üç ülkesinin ortasındayız. Kendi savaş gemisini inşa eden 10 ülkeden biri olan Türkiye, bu alanda da değerli bir ihracatçı konumunda. Dünyanın ilk SİHA gemisi diyebileceğimiz TCG Anadolu’yu donanmamızın hizmetine sunduk. AKINCI ile başlattığımız TİHA taarruzumuzu şimdi insansız savaş uçağımız KIZILELMA ile çok farklı bir boyuta taşıyoruz. KAAN adını verdiğimiz beşinci nesil Milli Muharip Uçağımızı tanıttık. Üretim süreçlerini adım adım gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında savunma sanayine damgasını vuracak 850 farklı projeyi de titizlikle hayata geçiriyoruz.”açıklamalarda bulundu.

“SAVUNMA SANAYİİNDE 2023 HEDEFİMİZ 6 MİLYAR DOLAR”

Konuşmaların devamında Erdoğan şunları söyledi: “Geçen yıl 4 milyar 400 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. Bu yılın ilk 6 ayında 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor ihracat rakamına ulaştık. 2023’te hedefimiz 6 milyar dolar, yılsonu ihracat hedefimize ulaşacağız, hatta bu rakamın üzerine çıkacağız inşallah. Yılsonu ihracat hedefimize ulaşacağımıza, hatta bu rakamın üzerine çıkacağımıza inanıyorum. Geçen hafta körfez ülkelerine yaptığımız ziyarette savunma alanında tarihimizin en dengeli ihracatına ilişkin yeni anlaşmalara imza attık. sanayi işleri. Her zaman söylediğimiz gibi sadece eser satmanın peşinde değiliz, uzun soluklu ortaklıklar kurmayı ve ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Savunma sanayii alanındaki bilgi, birikim ve birikimlerimizi dostlarımızın istifadesine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kara deniz havacılığı ile uzay lojistiği ve güvenliği alanlarında geliştirdikleri son çalışmaları fuarda sergileyecek olan firmalarımızın her birine başarılar diliyorum. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarımızın verimli geçmesini temenni ediyor, tüm katılımcılarımıza ve tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu