Haber

Eric Bailly’den Wilfried Zaha ve Galatasaray itirafı

Şenol Güneş yönetiminde yeni dönemde çıktığı 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik kazanan Beşiktaş’ın yeni transferi Eric Bailly, kulübün sosyal medya hesabına açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş’a ve İstanbul’a gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden 29 yaşındaki stoper, şu ifadeleri kullandı:

Beşiktaş’a geldim ve İstanbul’dayım. Artık iyi bir başlangıç ​​yapmam gerekiyor. Futbol tutkum ailemden geliyor. Ben çocukken babam gerçek bir futbol aşığıydı. Didier Drogba, Kolo Toure, Yaya Toure ve Didier Zokora gibi futbolcuları izleyerek büyüdüm. Onları izlemek bana profesyonel bir futbolcu olma konusunda ilham verdi.

“Futbol kariyerimi başlatan olaylardan biriydi”

Burkina Faso’da düzenlenen bir turnuvada dikkat çektiğini ve bunun dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Bailly, şu şekilde konuştu:

Hayatımı değiştiren olay Burkina Faso’daki turnuvada yaşandı diyebilirim. Espanyol, Barcelona ve Roma gibi Avrupa’nın değerli kulüplerinin temsilcileri de seyircilerin arasında yer aldı. Futbol kariyerimi başlatan olaylardan biriydi.

Eric Bailly

“Buraya gelmeden önce Zaha ile konuştum”

Galatasaraylı Zaha ve Şenol Güneş’in, transfer öncesinde Trabzonspor’da görev yaptığı dönemde bordo-mavili forma giyen Didier Zokora ile görüştüklerini söyleyen Eric Bailly, şu açıklamayı yaptı:

Buraya gelmeden önce Zaha ile konuştum. Onun Galatasaray’a gideceğini biliyordum, beni de Galatasaray’a getirmek istiyordu. Daha çok Trabzonspor’da Şenol Güneş’in yanında çalışan Zokora ile konuştum. Bana Şenol Güneş ile ilgili çok güzel şeyler anlattı. Daha sonra Şenol Güneş ile konuştuğumda bana da güven geldi. Bu yüzden burayı seçtim. Onun hakkında hep iyi şeyler duydum. Daha önce Manchester United’da birlikte oynadığım Fred’in Fenerbahce’ye gittiğini gördüm, Zaha da yine birebir oynadığım bir oyuncuydu. Burada oynamak benim için farklı bir deneyim olacak.

Wilfried Zaha

“Tecrübelerimi buraya taşıyıp, burada kupalar kazanmak istiyorum”

Başarılı oyuncu, Beşiktaş’ta birlikte oynayacağı takım arkadaşları hakkında şunları söyledi:

Lig çok büyük. Tecrübemi buraya taşıyıp, burada kupalar kazanmak istiyorum. Benim futbola bakış açım budur. Masuaku’yla iyi bir iletişimim var, o benim arkadaşlarımdan biri. Aboubakar’ı tanıyorum, tam bir futbolcu. Tabii bunların dışında görüştüğüm, bilgi aldığım başka oyuncular da vardı. Fildişi Sahili’nden Beşiktaş’a gelen ilk oyuncu benim. Bu çok yeterli. Çünkü bunun ülkemiz hakkında iyi bir izlenim bırakacağını düşünüyorum. Amacım ülkemiz hakkında olumlu bir imaj oluşturmak. Bu yıl neler olacağını her zaman göreceğiz.

Eric Bailly

“Şampiyon olup daha fazlasını yapmak istiyorum”

Türkiye’de uygun bir rekabetin olduğunu belirten Eric Bailly, hedefinin Beşiktaş’la şampiyonluk kazanmak olduğunu söyledi. Bailly şöyle konuştu:

Tecrübemi Beşiktaş’a taşıyabilirim. Bu sayede grup arkadaşlarım ve teknik ekiple birlikte değerli işler yapabiliriz. Bu yıl yeterince şey olacağını düşünüyorum, dolayısıyla uygun bir zihniyet ortaya koymak istiyorum. Önümüzde Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi var. Hepsinin değeri ayrı, her maça kazanmak için çıkacağız. Galatasaray’a, F.Bahçe’ye, Beşiktaş’a baktığımda rekabetin yeterli olduğunu görüyorum. Bu dönem benim için çok değerli olacak. Galatasaray geçen sene ligi kazandı, bu sene Beşiktaş neden olmasın? Buraya kazanma zihniyetiyle geldim, şampiyon olup daha fazlasını yapmak istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu