Ekonomi

Exxon, Pioneer satın alımı için 2 yıllık entegrasyon planının ana hatlarını belirledi

Exxon Mobil (NYSE:XOM), Pioneer Natural Resources’ı (NYSE:PXD) 60 milyar dolara satın almasının ardından üretim sinerjilerinin tam olarak entegre edilmesi ve elde edilmesinin 18 ila 24 ay süreceğini açıkladı. Bu hafta başında tamamlanan anlaşma, Exxon’u günde yaklaşık 1,3 milyon varil petrol ve gaz üretimiyle Permian havzasındaki en büyük petrol üreticisi konumuna getirirken, 2027 yılına kadar 700.000 varil daha üretim bekleniyor.

Exxon’un şeylden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Bart Cahir, şirketin iki firmanın faaliyetlerini birleştirmek için “her ikisinin de en iyisi yaklaşımını” benimsediğini belirtti. Entegrasyon süreci, satın alınan 1,4 milyon dönümlük birinci sınıf bölgede daha uzun ve daha yoğun aralıklı kuyulara olanak tanıyacak yeni sondaj tekniklerinin uygulanmasını içeriyor. Bu yöntemlerin geri kazanım ve verimliliği arttırması ve sonuçta üretimin artmasına katkıda bulunması bekleniyor.

Cahir, Exxon’un tescilli teknolojilerinin, şirketin tasarımları optimize etmesini ve verimliliği artırmasını sağlayarak bu hedeflere ulaşmada etkili olduğunu vurguladı. Bu yıl Permian’daki sondaj kulelerinin ve hidrolik kırma filolarının sayısında değişiklik olup olmayacağı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Satın alma sonucunda Permian sahasının önemli bir bölümünü kontrol eden Exxon, önümüzdeki iki ay içinde Pioneer’in yaklaşık 2.200 çalışanının çoğuna pozisyon teklif etmeyi planlıyor. Ancak, potansiyel işgücü azaltımlarına ilişkin ayrıntılar açıklanmadı. Her iki şirketin entegrasyon ekipleri sorunsuz bir geçişi kolaylaştırmak için altı aydır işbirliği yapıyor ve Cahir iki kuruluş arasındaki kültürel benzerliklere dikkat çekiyor.

Cahir ayrıca, Pioneer’in ham petrol ticaret ekibinin Exxon’un bir yıl önce kurulan küresel ticaret organizasyonuna entegre edileceğini belirtti. Pioneer’in petrolü ayrıca Exxon’un boru hattı ve lojistik ağına taşınarak yakıt ve plastik üreten ABD Körfez Kıyısı tesislerine bağlanacak ve birleşik kuruluşun operasyonel verimliliğini artıracak.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

dulkadiroglu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu