Ekonomi

Goldman: Hisse Senedi Opsiyon İşlemlerindeki Artış Risk İştahının Dengelendiğini Gösteriyor

Bireysel hisse senedi opsiyonlarının işlem hacimleri, kurumsal kazanç duyurularının yaklaştığı dönem öncesinde düşüş göstererek hem bireysel yatırımcılar hem de hedge fonları yöneten kurumsal yatırımcılar arasında finansal risk alma isteğinin azaldığına işaret ediyor.

Goldman Sachs stratejistleri, faaliyetlerdeki bu düşüşün hisse senedi piyasalarının Nisan ayında neden daha zayıf olduğunu açıklamaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Geçtiğimiz iki hafta içinde, bu finansal analistler bireysel hisse senedi opsiyonları için işlem hacimlerinin dengelenmeye başladığını ve hatta hafif bir artış gösterdiğini belirttiler.

Stratejistler, “Hisse senedi piyasaları dalgalanmalar yaşamaya devam etse de, opsiyon ticaretindeki mevcut modeller finansal risk alma isteğinde bir toparlanmaya işaret ediyor ve artık bu modellerin borsa performansı üzerinde olumsuz bir etkisi olmasını beklemiyoruz” dedi.

Stratejistler sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında bu modeller hem bireysel yatırımcıların hem de hedge fonları yöneten kurumsal yatırımcıların fiyatları düşerken hisse senedi satın almaya istekli olduğunu gösteriyor.”

Goldman Sachs, teknoloji şirketlerinin, özellikle de yapay zeka ile önemli ölçüde ilgili olanların, bireysel hisse senedi opsiyonları için işlem hacimlerinde başı çektiğini ve NVDA, TSLA, META, SMCI, AAPL, AMD ve MSFT gibi şirketlerin opsiyonlar için toplam işlem hacmi açısından ilk yirmi arasında yer aldığını belirtti.

Özellikle, NVDA opsiyonlarının alım satımı, stratejistler tarafından vurgulandığı üzere, şirketin toplam piyasa değerinin %6,1’ine eşdeğer olan son üç aydaki 132 milyar $ değerindeki ortalama günlük işlem hacmiyle dikkat çekici derecede aktif olmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu