Haber

Hatay’da Özel Hastanede Yapılan Enkaz Kaldırma Çalışmalarında İki Kişi Kurtarıldı

Kahramanmaraş merkez üssüdür. deprem10 ilde büyük yıkıma neden olurken, kısmen yıkılan Hatay’daki 9 katlı Özel Akademi Hastanesi’nden 261. saatte sevindirici bir haber geldi.

Hastanenin acil servisinde enkaz altında kalan Mustafa isimli vatandaş arama kurtarma ekiplerince kurtarıldı. Halk TV’nin canlı yayınına açıklamalarda bulunan Katak Arama Kurtarma grubu lideri Barış Hırabaş, denetimli enkaz kaldırma çalışması sırasında 9 katlı hastanenin 3 katının sıkıştığını ve 2 kişiye canlı olarak ulaşıldığını söyledi. Bireylerin hayat üçgeni sayesinde hayatta kaldıklarını, çiçek, böcek ve kendi idrarlarını içerek hayatta kaldıklarını belirten Hırabaş, arama çalışmalarının ilk günlerinde hastanedeki görüntüleme cihazlarının enkazdan ses duyulmasını engellediğini ve kurtarma çabaları. Hırabaş, denetimli olarak enkaz kaldırma çalışmasına başlandığını, üst katlarda yaşam belirtisi olmadığını ancak alt katlarda yaşam ihtimali üzerinde titizlikle çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Koca, 11. Günde Kurtarılan Vatandaşları Paylaştı

Mustafa ve Mehmet Ali, Özel Akademi Hastanesi’nde 261. saatte enkazdan kurtarıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, enkazdan kurtarılan iki depremzedeyi twitter hesabından paylaştı. Bakan Koca, “Hatay’da yapılan tıbbi müdahalenin ardından bu gece 261’inci saatte enkaz altından kurtarılan Mustafa, önce telefon numarasını hatırladığı bir yakınını aradı. Mustafa abimizi bu kadar iyi görmekten çok memnunuz. Bu gece yine gözlerimiz ışıl ışıl. 33 yaşındaki Mustafa kardeşimiz depremin 261. saatinde enkazdan kurtarıldı. İlk müdahalesi Hatay Sahra Hastanesi’nde yapılıyor. Bu akşam canlı haberler birbirini takip ediyor. Hatay’da enkazdan 261’inci saatte kurtarılan ikinci vatandaşımız Mehmet Ali kardeşimiz. İlk tıbbi müdahalesi Sahra Hastanesinde yapıldı. Şu anda Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyor. Bakan Koca, 14 yaşındaki Osman’ın yoğun çabalar sonucu 260’ıncı saatte kurtarıldığını da paylaştı. Bakan Koca, “Osman şu anda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde ilk müdahalesini yapıyor. Hepimiz adına bebeğimizin yanındayım.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

gomechaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu