Haber

Irak Başbakanı Kerkük’teki Olayları Değerlendirdi

Irak Başbakanı Muhammed Şii es-Sudani, Kerkük’teki olaylarda saldırıları gerçekleştiren ve kargaşa çıkarmaya çalışanların hukuka uygun olarak cezalandırılacağını söyledi.

Irak Başbakanı Muhammed Şii es-Sudani, Irak Parlamentosu’ndaki Kerkük milletvekillerini makamında kabul etti. Başbakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Sudani’nin Kerküklü milletvekilleriyle yaptığı toplantıda Kerkük’teki son durumu ele aldığı bildirildi. Kerkük’te güvenliğin, istikrarın ve toplumsal huzurun korunması gerektiğini belirten Sudani, kentte saldırı düzenleyenlerin ve kargaşa çıkarmaya çalışanların hukuka uygun şekilde cezalandırılacağını vurguladı.

Kerkük’te bir hafta önce Müşterek Harekat Komutanlığı ana karargahını Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) devretmeyi reddeden Türkmenler ve Araplar, Kerkük-Erbil yolunu trafiğe kapattı. Kürtlerin yaşadığı Rahimava bölgesinde yolun açılmasını isteyen bir grup tarafından düzenlenen protestolarda 4 protestocu hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. -ERBİL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu