Haber

İşadamı, Eşi Yonca B.’yi Tehdit ve Dövdüğü İddiasıyla 1 Yıl 3 Ay Hapis Cezasına Mahkûm Edildi.

İş adamı Yiğit B. (34), 7 haftalık hamile ve çocuk annesi olan eşi Yonca B.’yi (32) tehdit edip darp ettiği gerekçesiyle kasten yaralama suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. İZMİR’in Çeşme ilçesinde 1 çocuğa 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. vuruldu. Kararın açıklanması ertelendi.

Bir şirkette insan kaynakları müdürü olarak çalışan Yonca B., haziran ayında Çeşme ilçesindeki yazlık evlerinde tanker kazan fabrikası sahibi eşi Yiğit B.’nin kendisine iki kez şiddet uyguladığını ve ölümle tehdit ettiğini belirterek şikayetçi oldu. 1 çocuk annesi Yonca B., avukatları aracılığıyla sunduğu şikâyet dilekçesinde, “Evliliğimiz sırasında iki kez şiddete uğradım. İlkinde eşim ve yengem şiddete maruz kaldı” dedi. Lokantada yemek yedikten sonra amcasıyla ilgili tartışma çıktı.’Onu amcanın yanına götüreyim, döveyim, konu kapansın’ dedim. Eve gittiğimizde eşim, “Bunu insanların önünde nasıl söylersin?” diyerek beni tehdit etti. Seni öldüreceğim, ağzının burnunun yerini değiştireceğim.” Odama giderken kolumu ve saçımı çekerek beni dövmeye çalıştı. Ablası müdahale etti ve ona engel oldu. 6 gün sonra ne oldu? Şiddet eyleminde 7 haftalık hamileydim, işe giderken ‘Seni de o piçi de karnında istemiyorum. Çıkart, doktoru ara ve bu işi bitir’ dedi. Daha sonra beni tekmeledi. Sağlık raporunda karnıma darbe aldığım ve sağ kolumda 3 ekimoz olduğu belirtildi. “Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Yiğit B., soruşturma aşamasındaki ifadesinde, “Yaklaşık 2 yıl önce amcam anneme şiddet uyguladı. Eşim bunu gündeme getirip bana kırıcı bir şekilde konuştu. ‘Seni amcanın yanına götüreyim, döveceksen döv, iş kapansın’ dedi. Akşam yemeğini yedikten sonra birlikte eve döndük. Evde de böyle konuşmaya devam etti. ‘Sessiz ol’ diyerek onu uyardım. Sonra bağırmaya başladı. Kolundan tutup içeri çektim. Kesinlikle vurmadım. İkinci tartışmamızda eşim evden çıktı, karşı komşuda kaldı, sonra eve döndü. kendisine, ‘Sağlıklı bir ilişki’ dedi. ‘Karar veremiyoruz. Mantıklı bir karar vermemiz gerekiyor. İkimiz de genciz. İkimizin de bir hayatı var. Doğru kararı verip duygularımızla değil mantığımızla hareket etmeliyiz. ‘Çocuğu aldıralım, tek başına doğurmak senin kararın değil, ikimizin ortak paydası’ dedim. Ama mutlaka, ‘Sen, ‘Ben o piçi karnında istemiyorum. Ben ‘aldır, doktoru ara, bu işi bitir’ demedim” dedi.

Soruşturmanın ardından Yiğit B. hakkında ‘karısını kasten yaralama’ ve ‘kadını tehdit’ suçundan toplam 8 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın 6. duruşması 25 Ocak’ta Çeşme 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Yonca B. ve avukatı Asena Kılınç dışında kimse katılmadı. Aynı gün Yiğit B.’nin avukatı da duruşmanın belirlenen süreye ertelenmesi için dilekçe verdi.

Yonca B.’nin avukatı Asena Kılınç, “Daha önce yaptığımız açıklamaları aynen tekrarlıyoruz. İzmir’de duruşmalarımız ve geçici çalışmamız olduğundan, belge karar aşamasında olduğundan, daha önce görüşler alınmış olduğundan, bu hususta görüşlerin alınmasını talep ediyoruz. sanık müdafiinin tutukluluk talebinin reddedilmesi ve belgenin karara bağlanması. Şikayetimiz devam ediyor. “Sanığın belge kapsamında isnat edilen suçu işlediği açıktır. Belge olgunlaştı. Yargılamanın uzamasını önlemek amacıyla belgenin karara getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Savcı, Yiğit B.’nin avukatının duruşmanın belirlenen süreye ertelenmesi talebinin mahkemenin takdirinde olduğunu belirterek, “Önceki görüşümüzü tekrarlıyoruz. Tüm soruşturma ve kovuşturma belgeleri birlikte değerlendirildiğinde; Yonca B. .’nin ifadeleri dikkate alınıyor ve sanık Yiğit B.’nin eşi ‘Sen.’ Katılımcının belge kapsamındaki ifadesinden de ‘Öldüreceğim, üzerini değiştireceğim’ diyerek tehdit ettiği anlaşılıyor. ağzının ve burnunun pozisyonunu bozdu ve vurarak ve tekmeleyerek yaraladı. Sanığın cezalandırılması kararı kamuoyu adına talep edilmiş ve değerlendirilmiştir” dedi.

Yonca B.’nin avukatı ise esas hakkındaki mütalaaya katıldıklarını belirterek, buna göre karar verilmesini talep etti.

İKİNCİ OLAYDA SUÇLU GÖRÜLDÜ

İfadelerin alınmasının ardından kararını açıklayan hakim, Yiğit B.’nin avukatının duruşmanın ertelenmesi talebini reddetti. Hakim, sanık Yiğit B.’nin ilk olayda ‘tehdit ve kasten yaralama’ suçundan beraatına, ikinci olayda ise suçluluğunu göz önünde bulundurarak ‘kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. ve neden olunan hasar ve tehlikenin ciddiyeti. Açıklamasını erteledi.

Olayın ardından çiftin açtığı boşanma davası ise sürüyor.

abanahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu