Haber

İsrail Başbakanı Netanyahu Biden’ın yaptırım kararına yanıt verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın Batı Şeria’da Filistinlilere saldıran aşırıcı yerleşimcilere yaptırım uygulama kararına yanıt verdi. Netanyahu, “İsrail, yasaları çiğneyen tüm İsraillilere karşı her yerde harekete geçiyor, bu nedenle istisnai önlemlere gerek yok” dedi.

ABD Başkanı Biden, ABD’nin, aşırılıkçı yerleşimciler de dahil olmak üzere Batı Şeria’daki Filistinli sivillere yönelik şiddet eylemlerini yönlendiren veya bunlara katılan kişilere karşı yaptırım uygulamasına izin veren bir başkanlık emri imzaladığını duyurdu. Biden, bu adımın hem Filistin hem de İsrail halkının güvenliği için atıldığına dikkat çekti. Yaptırımların kapsamında 4 İsraillinin ABD’ye giriş izinlerinin askıya alınması ve ABD’deki varlıklarına erişimlerinin engellenmesi yer alıyor.

İSRAİL’DEN YAPTIRIMLARA CEVAP

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden Netanyahu adına yapılan açıklamada, “Yahudiye ve Samiriye sakinlerinin ezici çoğunluğu yasalara saygılı vatandaşlardır ve birçoğu şu anda İsrail’i savunmak için asker ve yedek olarak savaşmaktadır. Yasayı çiğneyen tüm İsraillilere karşı her yerde eylem yapılıyor; bu nedenle “İstisnai önlemler gereksizdir.”

“BU TEHDİTLE MÜCADELE İÇİN ULUSAL OHAL İLAN EDİYORUZ”

Biden’ın aşırılık yanlısı yerleşimcilere karşı yaptırımlara izin veren başkanlık emrinde şu ifadeler yer alıyor: “Bu tür eylemler Batı Şeria, Gazze, İsrail ve daha geniş Orta Doğu bölgesinin barışı, güvenliği ve istikrarı için ciddi bir tehdit oluşturuyor ve ABD’nin dış politikasını ve ulusal güvenlik hedeflerini baltalıyor.” Devletler.” “Bu eylemlerin ABD’nin ulusal güvenliğine ve dış politikasına alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturduğuna inanıyorum ve bu tehditle başa çıkmak için ulusal acil durum ilan ettim.”

haber-borcka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu