Haber

İZSU, Ödemiş’in kırsal mahallelerindeki su hatlarını yeniliyor

İl ve ilçe merkezlerinde 24 saat kesintisiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti veren İZSU Genel Müdürlüğü, merkeze uzak kırsal yerleşimlerde yatırımlarına devam ediyor. Ödemiş ilçesine bağlı Sekiköy ve Uzundere mahallelerine hizmet verecek yeni içme suyu bordürlerinin imalat çalışmalarına başlandı.

İzmir’in her yerine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, hizmet bitiminde yatırımlarını en küçük kırsal yerleşim yerlerine taşıyor. Bu kapsamda 386 nüfuslu Ödemiş ilçesine bağlı Sekiköy Mahallesi’ndeki 4,5 kilometrelik içme suyu iletim sınırının yenilenmesi projesi ile 184 nüfuslu Uzundere Mahallesi’ndeki 600 metrelik tanıtım sınırının yenilenmesi projesi hayata geçirildi. uygulandı.

Tadilat çalışmaları öncesinde İZSU grupları, Sekiköy Mahallesi’nde içme ve kullanma suyu temini için kullanılan bordürlerin bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı. Uzundere Mahallesi’nde ise ekonomik ömrünü tamamlamış olan mevcut sınırın yeni teknoloji borular kullanılarak yenilenmesi için çalışmalar sürüyor.

Doğa dostu su yönetimi
Bölgedeki çalışmaların tamamlanması ile halkın kesintisiz su ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra mevcut su kaynaklarının daha verimli kullanılması, içme suyu derin kuyularının daha az işletilerek enerji tasarrufu sağlanması ve su kaçaklarının önlenmesi mümkün olacaktır. sık arızalar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu