Ekonomi

Kripto Sahibi Olan İnternet Kullanıcılarının Yüzdesi Açıklandı

Dünya geneline baktığımızda kripto para birimlerinin çok da iyi bir dönemden geçmediğini görüyoruz. Bununla birlikte, halen önemli bir pazar payına sahip olan kripto para birimleri, pazarda yer edinmeye devam ediyor. Bir iş zekası, taşınabilir yazılım ve bulut tabanlı işletme olan MicroStrategy’nin girişimcisi, başkanı ve kurucu ortağı. Michael J.SaylorTwitter hesabından bir grafik paylaştı.

Bu paylaşılan grafikte Dünyada herhangi bir kripto para birimine sahip olan 16 ila 64 yaş arasındaki internet kullanıcılarının yüzdesi görüntülendi. Buna göre dünya çapındaki internet kullanıcılarının %12,3’ünün rastgele bir kripto para birimine sahip olduğu paylaşıldı. Ekim 2022 verilerine göre kripto paraya yatırım yapan en fazla internet kullanıcı sayısına sahip ülke Türkiyeolduğu ortaya çıktı.

Kripto para sahibi kişi sayısında Türkiye’nin önde olduğu görülüyor.

16 ila 64 yaş arasındaki kişilerin bu tablosuna göre Türkiye, yüzde 25,8 ile en çok kripto para birimine sahip olan ülke konumunda. görülür. Tabii bu grafiğin “internet kullanıcıları”nın ortasından yapıldığını da belirtmek gerekiyor. Kripto para birimlerine yatırım yapan ve bunun hakkında konuşmayan, çevrimdışı saklamayı tercih eden çok sayıda insan olabilir.

Kripto para yatırımı yapan ülkeler arasında Türkiye’nin ardından sırasıyla Arjantin, Filipinler, Güney Afrika ve Taylandgeliyor

Kripto para birimleri yeniden yükselecek mi?

Her şeyden önce, kesin olarak söylemenin bir yolu yok. İnsanlar kripto para birimlerine olan inancını kaybetmeye başladı. Kazananların yanı sıra birçok insan önemli miktarda para kaybetti. Bunu paylaşan Michael Saylor, “Zamanı geldiğinde dünyadaki hiçbir güç Bitcoin’i durduramaz” şeklinde tweet attı. söz konusu. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin nasıl bir yol izleyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Not: Bu haber yatırım tavsiyesi değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu