Haber

Manisa FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz: Türk futbolunda kral çıplak değil, kralın giyinmeye niyeti yok

Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında deplasmanda Ümraniyespor’a 3-2 mağlup olan Manisa FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, “Türk futbolunda kralın çıplak değildir, kralın giyinmeye niyeti yoktur.”

Trendyol 1. Lig’in 9. hafta maçında Manisa FK, Ümraniyespor’a 3-2’lik skorla mağlup oldu. Manisa FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ümraniyespor maçının galibiyet özleminin son bulması açısından önemli olduğunu vurgulayan Korkmaz, “4 haftalık galibiyet hasretimizi sona erdirmek için buraya geldik. Maçtaki olayları tek tek analiz etmek istemiyorum. Bunu yapacağız. Manisa’ya döndüğümüzde takım içinde daha acımasız davrandık. Ben bu maçı oynarken kazanmayı çok istiyordum. Nedeni ise “Özellikle topluluk takımlarıyla oynarken ince şeyler oluyordu. Bunları çok fazla konuşmak ve bahaneler üretmek iyi bir fikir değil. Bu maçı kazanıp vermem gereken mesajı vereceğimizi umuyordum ama mağlup olduk. Ümraniyespor’u tebrik ediyorum. Kazanma stratejilerine saygı duyuyorum” dedi.

“Bu maçın federasyon yetkilileri ve MHK tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor.”

Maçın sonuna eklenen sürenin çok az olduğunun altını çizen Osman Zeki Korkmaz, “Birçok kuruluş Türk futboluna yatırım yapıyor. Bu maçın federasyon yetkilileri ve MHK tarafından detaylı incelenmesi gerekiyor. Sebebi ise; Her iki takım da 5’er oyuncu değiştirme hakkını kullanacak, 5 dakikalık uzatma süresi uygulanacak.” “İki takım da 5 değişiklik yaptı. Penaltı pozisyonunda sanki pirinç toplanıyormuş gibi penaltı çalındı. Finalde 7 dakika uzatma verildi. Sahada yatan kalkmıyor. Biz istersek Futbol oynuyorsanız, Dünya Kupası’nda olduğu gibi 10-15 dakika uzatma veriyorsunuz. Maçın oynanması lazım” dedi.

“Türk futbolunda şah çıplak değildir, şahın giyinmeye niyeti yoktur”

Ümraniyespor karşılaşmasında da Türk futbolunu eleştiren 41 yaşındaki teknik adam, “Türk futbolunda kralın çıplak olmadığı, hükümdarın giyinmeye niyeti yok. Bazı kurum ve kuruluşların futbolu oynatmaya niyeti yok” dedi. Bazıları yerde yatıp kalkmıyor. Bazıları normal süreyi vermiyor. Bir tuhaflık var. Bugünkü maçta “Maçın durdurulduğu zamanı hesaplayalım, 7 dakika olursa ulusal televizyona çıkacağım” hafta içinde herkesten özür dileyin. En az iki katı uzun değilse hiçbir şey bilmiyorum” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu