Teknoloji

Nintendo Switch 2’nin Çıkış Tarihi ve Bazı Özellikleri Sızdırıldı: Ekranı Devasa Olacak!

Türkiye’de pek bilinmese de konsollar arasında dünyanın zirvesinde yer alan Nintendo Switch, 2017 yılında piyasaya sürüldü. 7 yıl aradan sonra yeni Switch’in ne zaman geleceği ve hangi özelliklere sahip olacağı merak ediliyordu.

Bugün ise yeni konsol hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Bloomberg tarafından paylaşılan ve analist Hiroshi Hayase’nin açıklamalarına dayanılarak hazırlanan rapora göre, Nintendo Switch 2 2024’te vizyona girecek . Bu da son aylarda ortaya çıkan argümanları doğruluyor.

Ekran 8 inçe çıkacak ve LCD olacak

İddiaya göre ekran tarafında önemli değişikliklerle karşılaşacağız. Bunlardan biri büyüklüğüdür. Hayase’ye göre Nintendo, yeni konsolunda boyutunu büyüttü. 8 inç’e kadar onu çıkaracak. Orijinal konsolun boyutu 6,2 inçti. 2021 yılında piyasaya sürülen OLED versiyonu ise 7 inç ekrana sahipti.

Bu boyut tartışmalı olsa da kullanıcıları ikiye ayırabiliyor. 8 inçlik ekran görüntü açısından kesinlikle daha iyi olacaktır. Ancak hareket halindeyken cihazın kullanımını biraz zorlaştırabilir. Switch’in istediğiniz yerde oyun oynamanıza olanak tanıyan bu özelliği, başarısında ve bunu yıllarca sürdürmesinde önemli rol oynuyor.

Öte yandan ekran LCD olarak Geleceği de söylentiler arasında. Bu şaşırtıcı çünkü birçok kullanıcı OLED’in kullanılmasını bekliyordu. Gerçek ortaya çıkarsa bekleyenlerin bir kısmının hayal kırıklığına uğrayacağını varsayabiliriz. Alınan bilgiye göre firmanın LCD’ye yönelmesinin nedeni maliyetleri düşürmek. Belki daha sonra ilkinde olduğu gibi bir OLED görebiliriz.

Gelin Switch 2’nin daha önce sızdırılan özelliklerine bir göz atalım. NVIDIA Tegra T239 İşlemcinin kullanılacağı iddia ediliyor. Bu hariç 8GB LPDDR5 RAM, 64GB depolama, DLSS 2 desteği, daha iyi piltezlerin ortasında.

Nintendo Switch 2 hakkında bildiklerimiz bu kadar. Cihazın 2024 yılının 2. yarısında tanıtılma ihtimali var. Bazı kaynaklar ise eylül ayında gelebileceğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu