Haber

Pwc’nin Asya Pasifik ve Çin Başkanı: Üniversite Yaz Oyunları Çin’in Büyümesine Tanık Olmak İçin Bir Fırsat

Polonya’dan Magdalena Bokun, Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaleti, Chengdu’nun merkezinde düzenlenen 31. FISU Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda bayanlar uzun atlama finalinde yarışıyor, 2 Ağustos 2023 (Fotoğraf: Wang Xi/Xinhua)

Çeşitli ülkelerden büyük bir uluslararası kalabalığı bir araya getiren oyunlar, kültürel etkileşimi, karşılıklı anlayışı ve sınırları aşan dostlukları teşvik ediyor.

ÇENGDU, 4 Ağustos (Xinhua) — PwC’nin Asya Pasifik ve Çin Lideri Raymund Chao, Çin’in güneybatısındaki Chengdu’da düzenlenen FISU Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nın yabancılar için Çin’in kalkınmasına ve refahına tanıklık etmeleri ve deneyimlemeleri için değerli bir fırsat olduğunu söyledi. Bunun bir fırsat olduğunu söyledi.

Xinhua ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Chao, FISU Oyunlarının heyecan verici olduğunu söyledi. sporGösteri olmasının yanı sıra ekonomik büyümeyi ve küresel görünürlüğü de hızlandırdığından bahsetti.

FISU Oyunlarının resmi tedarikçisi olan şirketin sahibi Chao, “Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçi akını, Chengdu’da turizmin artmasında önemli bir faktördür” diyen Chao, ziyaretçilerin şehri keşfederken ve yerel ekonomiye katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi. eşsiz kültürünü deneyimleyin.

Küresel kontrol ve danışmanlık firmasının üst düzey yöneticisi, böyle bir uluslararası spor etkinliğine ev sahipliği yapmanın ekonomik kazanımların ötesinde maddi olmayan maliyetlerine dikkat çekti.

Chao, çeşitli ülkelerden büyük uluslararası kalabalıkları bir araya getiren oyunların kültürel etkileşimi, karşılıklı anlayışı ve sınırları aşan dostlukları teşvik ettiğini söyledi.

“Çin’i dünyaya tanıtmak söz konusu olduğunda, dünyanın her yerinden gelen yabancıların şehrin canlılığını ve Çin’in refahını ilk elden görmesinden ve deneyimlemesinden daha güçlü ne olabilir?” söz konusu.

Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin başkenti Chengdu’da düzenlenen 31. FISU Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nın açılış töreninde havai fişek gösterisi, 28 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Yang Qing/Xinhua)

Çin’in Pekin Kış Olimpiyatları, Chengdu’daki FISU Oyunları ve Hangzhou’daki Asya Oyunları gibi büyük küresel spor etkinliklerine ev sahipliği yapma konusundaki geçmiş performansını vurgulayan bu etkinlikler, Çin’in uluslararası sahnedeki yeteneklerini ve gücünü gösteriyor.

Chao, Çin’in dünya çapında spor etkinliklerini başarılı bir şekilde organize etme ve yönetme yeteneğini sürekli olarak gösterdiğini ve böylece küresel toplum üzerinde olumlu bir izlenim bıraktığını kaydetti.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’ndan alınan veriler, ülkenin spor endüstrisinin toplam gelirlerinin 2012’de 952,6 milyar yuan’dan (133,8 milyar $) 2021’de yıllık yüzde 14’ün üzerinde bir büyümeyle 3,1 trilyon yuan’a yükseldiğini gösterdi.

Çin’de spor sektörünün görünümü konusunda iyimser olduğunu ifade eden Chao, Çin’de düzenlenen önemli spor etkinliklerinin sektörün gelişimini daha da hızlandıracağına inandığını belirtti.

Chao, “Siyasi dayanakları ve artan halk coşkusuyla desteklenen Çin’deki spor endüstrisi için parlak bir geleceğe inanıyorum” dedi.

Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin başkenti Chengdu’da düzenlenen 31. FISU Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nın açılış töreninde bir gösteri, 28 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Wang Xi/Xinhua)

Yüksek teknolojili analizlerin spor aktivitelerine entegre edilmesinin önemine vurgu yapan Chao, yapay zeka gibi teknolojilerin stratejik içgörüler sağlamak için büyük miktarda veriyi analiz ederek aktivite düzenini iyileştirebileceğini ve sporcuların potansiyelini en üst düzeye çıkarabileceğini belirtti.

Chao, “Örneğin yapay zekanın kullanılması, sporcuların kendilerini doğru bir şekilde konumlandırmalarına, antrenman rejimlerini geliştirmelerine ve yarışmalar sırasında tam potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olabilir” dedi. ¦

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu