Haber

Selçuk Bayraktar 27 Mayıs yazısı: Milletimiz asla affetmeyecek!

Bayraktar, 27 Mayıs Darbesi’nin yıl dönümünde merhum Adnan Menderes ve silah arkadaşlarını rahmetle andı.

“MİLLETİMİZ ASLA AFFETMEYECEK!”

Milletin vicdanında derin yaralar bırakan 27 Mayıs 1960 darbesi, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Darbelere karşı milletin iradesine dikkat çeken Selçuk Bayraktar, “Milletimiz, milletimizin kararına saygı duymayanları asla affetmedi ve affetmeyecektir! Demokrasi tarihimize kara bir iz bırakan 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü.” terimleri kullandı.

63 YIL GEÇTİ

Türk demokrasi tarihinde ‘kara bir leke’ olan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 63 yıl geçti.

Ocak 1946’da kurulan ve Mayıs 1950’de halkın büyük desteğini kazanan Demokrat Parti (DP), 27 yıllık tek parti dönemini sonlandırdı.

“Milletin sözü yeter” sloganıyla halkın karşısına çıkan DP’nin ilk icraatlarından biri de Arapça ezan okumak oldu. Haziran 1950’de Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın yaptığı düzenlemenin onaylanmasıyla CHP’nin 1932’de çıkardığı “Türkçe ezan düzenlemesi” yürürlükten kaldırıldı.

Siyasi olarak güçlü bir şekilde hareket etmeye başlayan DP hükümeti, Haziran 1950’de darbe hazırlıkları yapıldığı gerekçesiyle TSK’nın komuta kademesini emekliye ayırdı. Emekliler arasında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Abdurrahman Nafiz Gürman, komutanlar Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı ile 15 general ve 150 albay.

macka-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu