Ekonomi

Solana’nın spam sorunları teknolojik hamlelere rağmen devam ediyor

Kripto altyapı şirketi Jito Labs tarafından yapılan analize göre solmak.

Jito, Solana’da yaklaşık iki buçuk gün olan yakın tarihli bir zaman diliminde, arbitraj işlemlerinin toplam işlem alanının yüzde 60’ını kullandığını öne sürüyor. Bu süreçler botların rekabetçi süreçlerde düşük kar elde etme girişimleriydi ve bu girişimlerin yüzde 98’i başarısız oldu.

Jito Vakfı’nın bir blog yazısı, sonucun boşa harcanan ağ alanı ve başarısız işlemler nedeniyle boşa harcanan sermaye olduğunu belirtir. Makalede Solana, altyapısının gönderilen işlemleri değerlendirme biçiminden de sorumlu tutuluyor (önce önceliklendir). Bu, arbitraj botlarını kazanma umuduyla birçok mükerrer işlem göndermeye teşvik eder.

Başta öncelikli fiyatların ve yerel fiyat piyasalarının sunumu olmak üzere Solana’nın sırtındaki son değişiklikler spam ekonomisini zayıflattı. Ancak doğrulayıcı hizmet sağlayıcısı Chorus One tarafından yapılan analize göre MEV (maksimum çıkarılabilir değer) fırsatları var ve spam işlemleri devam edecek.

MEV, tüccarların makul bir blockchain ağından mümkün olduğunca çok kripto para birimi çıkarabileceği prosedürleri ifade eder. Yatırımcılar bunu alışıldık haliyle, yaklaşan süreçleri tahmin ederek ve bu bilgiyi karlı süreçlerde kullanarak yaparlar.

Bilinen iki stratejiden biri arbitraj süreçlerini kazanmaktır ve obur tasfiye emirlerini yerine getirmektir. MEV çok popüler değil Ethereum, ağın daha yavaş mimarisi ve fiyatların değeri, onu Solana’dan çok daha fazla spam süreçleriyle mücadele ediyor.

bufaloJito Labs lakaplı Jito Labs CEO’su, Jito Foundation’ın Solana ağında MEV’yi optimize etmek için özel bir istemci oluşturma üzerinde çalışmaya devam ettiğini ve Jito Labs’ın da bu çalışmaya katkıda bulunduğunu belirtti.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu