Ekonomi

Yüksek faiz vaadiyle para toplayan Ocakçı Holding’in sahipleri İzmir’de tutuklandı

İzmir’de, yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiden 5 milyar 123 milyon TL topladığı ve ihraç edildiği bildirilen Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı’nın da aralarında bulunduğu toplam 27 şüpheli tutuklandı. FETÖ’den.

Yozgat’ta drone fabrikası kurma vaadi ile bilinen Ocakçı Holding’e yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 32’ye çıktı. İzmir’de hem yüksek faiz vaadiyle hem de İzmir ile imzalanan protokol sonucunda 15 milyonluk yatırımla öne çıkan Ocakçı Holding’in sahipleri işadamı Sedat Ocakçı (34) ve eşi Seçilay oldu. Token’ın 3 binden fazla kişiden 5 milyar 123 milyon TL topladığı ortaya çıktı. Ocakçı (30), geçtiğimiz çarşamba günü yurt dışına çıkma hazırlığı yaparken İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Adana KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle İzmir polisi tarafından Adana’daki evinde yakalandı. Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı’nın yanı sıra yakalanan 2 şüpheli de Adana’dan İzmir’e getirildi.

3 farklı ilden yakalanan 5 şüpheli SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı

İzmir’de Ocakçı çiftinin yanı sıra 27 şüpheli de İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla dün Karşıyaka Adliyesi’ne sevk edildi. Yakalananlar arasında Sedat Ocakçı’ya yardım ve yataklık eden bir kişinin olduğu, Ankara’da ise iki kişinin Ocakçı ile işbirliği yaptığı belirlendi. Antalya ve Ankara’da 2, Aksaray’da yakalanan 1 kişinin İzmir’de şüphelilerle eş olduğu belirlendi. Zamanında adliyeye sevk edildikleri ve SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldıkları belirtildi.

Ocakçı çiftiyle birlikte 27 şüpheli tutuklandı

Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında Ocakçı Holding sahibi işadamı Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı’nın da aralarında bulunduğu toplam 27 şüpheli tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Herkes parasını alacak, para Salih’in”

Dün adliyeye sevk sırasında basın mensuplarının “Para nerede?” sorusuna yanıt veren Sedat Ocakçı, “Herkes parasını alacak, para Salih’te.”

3 bin 100 mağdur: 5 milyarı aşkın yağma

Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı, yeğeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han’ın holdinge ait 5 milyar 123 milyon TL’lik soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtığını iddia etti. Parayı ödeyeceğini söyleyen ve bu süreçte kaybolan işadamı Sedat Ocakçı’nın, aylık yüzde 17 faiz vaadiyle parayı toplayarak büyük kazanç elde ettiği öğrenildi.

Mağdurlar artıyor

Geçtiğimiz günlerde holding binasının girişindeki tabelalar kaldırılıp binaya kiralık pankartı asıldığında mağdurlar da gün yüzüne çıktı; Ev ve arabalarını satan, kredi çekip ellerindeki parayı teslim eden mağdurlar, Çiğli ilçesinde Hira Danışmanlık Eğitim ve Yazılım önünde toplandı.

Sedat Ocakçı FETÖ’den ihraç edildi

Kısa sürede drone fabrikası kurma vaadiyle büyüyen ve Çiğli’de holding binası açan Sedat Ocakçı’nın, 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen bir üsteğmen olduğu ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen, holdinge bağlı şirketlerden Metayıldız’ın Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten emekli Tuğgeneral, Mehmet Rıfat Alkan’ın da orada olduğu öğrenildi.

Üstelik Ocakçı, son video açıklamasında “Çok sevdiğiniz paranız yatırılacak” dedi. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu