Ekonomi

BorgWarner hisseleri kazanç ve gelir artışıyla %9,5 yükseldi

AUBURN HILLS, Mich. – BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans sergileyerek analist beklentilerini aştı ve 0,87 dolarlık analist tahmininden 0,16 dolar daha yüksek olan 1,03 dolarlık düzeltilmiş EPS elde etti.

Şirketin geliri de tahminleri aşarak 3,51 milyar dolarlık konsensüs tahminine karşılık 3,6 milyar dolara ulaştı. Bu haber BorgWarner’ın hisselerinin %9,5 gibi etkileyici bir oranda yükselmesini sağladı.

Otomotiv endüstrisi tedarikçisi, geçen yılın aynı döneminde 3,383 milyar dolar olan net satışlarının ilk çeyrekte %6 artışla 3,595 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. Büyüme, döviz kurundaki dalgalanmaların olumsuz etkisine rağmen şirketin ürünlerine yönelik artan talebe bağlandı. Seyreltilmiş hisse başına düzeltilmiş net kazanç, 2023’ün ilk çeyreğinde 0,81 dolar iken, artan satışlar, azalan efektif vergi oranı ve daha düşük hisse sayısı sayesinde bu çeyrekte 1,03 dolara yükseldi.

BorgWarner’ın liderliği, ilk çeyrekte geri alınan yaklaşık 100 milyon dolarlık hisse ve önümüzdeki üç yıl içinde 767 milyon dolara kadar hisse geri alımı için yeni bir yetki dahil olmak üzere, hisse geri alım faaliyetlerinin de gösterdiği gibi, şirketin gidişatına olan güvenini ifade etti.

İleriye bakıldığında, BorgWarner’ın 2024 yılının tamamı için öngördüğü EPS aralığı 3,80 ila 4,15 dolar arasında olup, orta nokta olan 3,975 dolar analist konsensüsü olan 3,90 doların biraz üzerindedir. Şirket tüm yıl gelirinin 14,4 milyar dolar ile 14,9 milyar dolar arasında olmasını beklerken, orta nokta olan 14,65 milyar dolar analist konsensüsü olan 14,76 milyar doların biraz altında kalıyor.

Şirketin XPeng ve Polestar ile yüksek voltajlı saç tokası eMotor ve elektrikli Tork Vektörleme Ayırma sistemleri için yapılan sözleşmeler de dahil olmak üzere elektrikli mobiliteye devam eden yatırımı, BorgWarner’ı hızla gelişen otomotiv ortamında önemli bir oyuncu olarak konumlandırıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

gevas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu