Ekonomi

Çalışanlarınızın Güçlü Yönlerinden Ekstra Verimlilik Almak İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Liderler zamandan tasarruf ederken çalışan üretkenliğini nasıl artırabilir?

İşte ofiste çalışan verimliliğini artırmak için yapabileceğiniz en iyi 10 şey!

1. Sorumlulukları çalışanlarınıza devretmek ve görevlerini gereği gibi yerine getireceklerine güvenmek değerlidir.

Bu, çalışanlarınıza nihai olarak şirketinize fayda sağlayacak yeni beceriler ve liderlik deneyimi kazanma fırsatı verir. Onları bir sebeple işe aldınız, şimdi onlara sizi haklı çıkarmaları için bir şans verin. ?

2. Görevleri becerilerle eşleştirin.

Çalışanlarınızın becerilerini ve davranışlarını bilmek, verimliliği en üst düzeye çıkarmak için çok değerlidir. Örneğin, dışa dönük, yaratıcı ve alışılmışın dışında bir düşünür mükemmel yenilikçi fikirler bulabilir. Ancak, sıradan, teşvik edici olmayan işlerle uğraşabilirler.

3. Etkili bir bağlantı kurun.

Etkili işyeri bağlantısının işyeri üretkenliğinin anahtarı olduğu yaygın bir bilgidir. Ancak bağlantı, birçok düzeyi olan çok yönlü bir uygulamadır. Örneğin, kelimelerle veya kelimeler olmadan olabilir. Sonuç olarak, etkili olması için bağlantının gerçek, zamanında ve güvenli olması gerekir.

4. Çalışanları iş hedeflerine odaklayın.

Başka bir deyişle, bir hedef açıkça tanımlanmamış veya ulaşılabilir değilse, çalışanlar daha az üretken olacaktır. Bu nedenle, çalışanların görevlerinin mümkün olduğunca açık ve tanımlanmış olduğundan emin olun. Çalışanlara onlardan tam olarak ne beklediğinizi bildirin ve bu beklentilerin kendilerine ve kuruluşa nasıl fayda sağlayabileceğini açıklayın.

5. Çalışanları teşvik edin.

Çalışanları nasıl ödüllendireceğinize karar verirken, bireysel ihtiyaçlarını veya tercihlerini göz önünde bulundurmak değerlidir. Örneğin, bir çalışan herkesin takdirini takdir edebilirken, obur biri belirli bir ‘teşekkür ederim’i tercih edebilir.

6. Çalışanlar daha büyük bir amaca odaklanırken gereksiz küçük görevler vermeyin.

Çalışanların daha yüksek öncelikli görevlere odaklanmak için daha fazla zamanı olması için ortadan kaldırabileceğiniz rastgele bir şey olup olmadığına bakın.

Diyelim ki çalışanlarınızdan size günlük ilerleme raporları vermelerini istiyorsunuz ama aynı zamanda bir o kadar da meşgulsünüz. Okuma süresinden tasarruf etmek için günlük raporların uzunluğunu makul bir kelime sayısıyla bitirmeyi düşünün.

7. Çalışanlarınızın eğitiminin temeli olun.

Çalışanlardan işlerini anında öğrenmelerini istemek muhtemelen geri tepecektir. Sonuç olarak, çalışanların işlerini düzgün bir şekilde yapabilmeleri için eğitime ihtiyaçları vardır.

8. Uzaktan çalışmayı benimseyin.

Bu ara nedeniyle uzaktan veya hibrit çalışmaya izin vermek konusunda tereddütlü olabilirsiniz. Ne de olsa, fiziksel olarak kimse onları izlemiyorsa, çalışanlarınızın üretken olmaya devam edeceğini nasıl garanti edebilirsiniz? Ancak evden çalışma yeni normaldir ve patronlar gerektiğinde uyum sağlamalıdır.

Elbette her iş evden veya uzak yerlerden yapılamaz. Bununla birlikte, iş arayanlar ve çalışanlar işyeri esnekliğine öncelik verdiğinden, patronlar mümkünse uzaktan çalışma seçenekleri sunmayı düşünmelidir.

9. İki yönlü geribildirimi teşvik edin.

Performanslarını artırmak için çalışanların nerede yetersiz kaldıklarını bilmeleri gerekir. Bu nedenle performans değerlendirmeleri değerlidir. Çalışanlarınızın performansını ölçün, ardından nerede başarılı olduklarını ve nerede çalışmaları gerektiğini onlara bildirmek için bireysel toplantılar yapın.

10. Büyük resmi düşünün.

Şu anda size zaman kaybı gibi görünen şeyler aslında uzun vadede size fayda sağlayabilir. Bu nedenle, zamanın bariz bir şekilde kötüye kullanılmasını veto etmeden önce, bunun gelecekte bir avantaj olup olmayacağını kendinize sorun.

aginhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu