Haber

McDonald’s Çalışanlarından İddialı Açıklamalar: Taciz, Irkçılık ve Zorbalık

Fast food zinciri McDonald’s’ta çalışan 100’den fazla kişi, zehirli bir iş yeri ortamını ifşa etti. Bu ortamın cinsel saldırı, taciz, ırkçılık ve zorbalık içerdiği iddia edildi.

Bazıları sadece 17 yaşında olan çalışanların düzenli olarak taciz edildiği ve cinsel saldırıya uğradığı bildirildi. Birleşik Krallık Eşitlik İzleme Kurulu, BBC’nin bulgularından “endişe duyduğunu” söyleyerek yeni bir e-posta acil durum sınırı oluşturdu.

McDonald’s ise konuyla ilgili “yanlış” olduğunu kabul ederek “derinden” özür diledi. Şirket, her çalışanın sadık, saygılı ve kapsayıcı bir çalışma ortamında çalışmayı hak ettiğini vurguladı.

BBC, McDonald’s çalışanlarının deneyimlerini araştırmaya başladığında, şirket çalışanlarını cinsel tacizden korumak için bir anlaşma imzalamıştı.

Ancak BBC’nin araştırması, McDonald’s’ın tamamen farklı bir duruma sahip olduğunu ortaya çıkardı. BBC’nin 5 aylık araştırma sürecinde, görüştüğü 100’den fazla çalışandan 31’i cinsel saldırı ve 78’i cinsel taciz hakkında tartışmalar yaptı. Ayrıca 18 ırkçılık ve 6 homofobi argümanı da ele alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu