Haber

Samsunspor, Arvydas Novikovas davası için CAS’a başvurdu

SÜPER Lig ekiplerinden Samsunspor’un eski oyuncusu Arvydas Novikovas hakkında FIFA tarafından dava açılması ve 2 dönem transfer yasağı alması üzerine kulübün avukatları CAS’taki ilk duruşmaya katıldı. Kulüp, kararın gecikmesi halinde yasağın kış transfer döneminden sonra uygulanmasını talep etti.

Samsunspor, Arvydas Novikovas’ın sözleşmesinin feshi konusunda FIFA’ya dava açtı. Oyuncunun alacaklarını davadan yaklaşık bir hafta önce ödeyen kırmızı beyazlılar, FIFA’nın tek taraflı fesih konusunu alışkanlık haline getirdiğini ve daha önceki sözleşmelerdeki fesihleri ​​de dikkate alarak 2 dönem transfer yasağı vermişti. Konuyu CAS’a taşıyan Samsunporlu kulüp avukatları ve İsviçre’den kiraladıkları avukatlar, dünkü ilk duruşmaya katılarak kulübü 5 saat savundu. İlgili CAS kararının Aralık ayı sonuna kadar açıklanmasının beklendiği belirtildi.

Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, “Daha önce de bildirdiğimiz gibi eski futbolcumuz Arvydas Novikovas ile dostane anlaşmamıza rağmen FIFA tarafından haksız yere transfer yasağı cezası verildi. Bunun üzerine kulübümüz avukatları uluslararası dava açtı. FIFA’nın adil olmayan kararına itiraz. Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurmuştu. Bugün İsviçre’de yaklaşık 5 saat süren CAS duruşmasına Kulübümüz Avukatları ve İsviçreli Avukatlar katılarak, olayı FIFA avukatları ve CAS hakemlerine anlattılar. İlgili CAS kararının Aralık ayı sonunda açıklanması bekleniyor. Avukatlarımız kararın gecikme ihtimalini de göz önünde bulundurarak; İlgili karar açıklanana kadar bir sonraki kış transfer döneminde transfer yasağının uygulanmamasını talep ettiler. “Söz konusu konuyla ilgili hukuki çalışmalar titizlikle devam etmekte olup, bu süreçte kamuoyu ve tüm taraftarlarımız bilgilendirilmeye devam edilecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu