Ekonomi

Avrupa borsaları yüzde 1,2 artışla açıldı

İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 1 artışla 7 bin 417 puana, İtalya’da MIB 30 endeksi yüzde 1,3 artışla 28 bin 335 puana, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 1,2 artışla 9 bin 183 puana, Fransa’da CAC endeksi yüzde 1,2 artışla 9 bin 183 puana yükseldi. 40 endeksi yüzde 1,2 arttı. Değer artışıyla 7.017 puanda bulunuyor. Euro/dolar paritesi şu anda önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 1,0600 seviyesinde seyrediyor.

Avrupa’da İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) bugün politika faizini sabit tutacağı kesinleşirken, politika metni ve BoE Başkanı Andrew Bailey’nin konuşmasından gelecek sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor. Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) dün aldığı faiz kararı ve Fed Lideri Jerome Powell’ın açıklamalarının piyasa beklentileriyle uyumlu olması nedeniyle küresel borsalarda olumlu bir gidişatın gözlemlendiğini belirtti.

ABD’de güçlü büyüme devam ediyor

Fed dün politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutarken, yaptığı açıklamada son göstergelerin ekonomik aktivitenin üçüncü çeyrekte “güçlü” bir hızda büyüdüğüne işaret ettiğini söyledi. Bankanın politika kararının ardından düzenlenen basın toplantısında Powell, enflasyonu yüzde 2’ye düşürmede kararlı olduklarının altını çizerek, ek para politikası sıkılaştırmasının kapsamı ve politikanın ne kadar kısıtlayıcı kalacağına ilişkin kararları, mevcut duruma göre vereceklerini söyledi. alınan bilgiler ve gelişen görünüm ve riskler.

Analistler, bugün BoE’nin faiz kararının yanı sıra ABD imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD fabrika siparişlerinin ve İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu