Haber

Mardin’de ekiplerle eşeklerin çalışma saatleri 5 saate indirildi

Mardin’in merkez ilçesi Artuklu’da, belediye bünyesinde ekipler halinde çalıştırılan ve sırtlarına kovalarla bağlanan eşekler yardımıyla araçların giremediği sokaklarda çöpler toplanıyor.

Teker Mahallesi’nde her sabah eşeklerin konakladığı “tavla” denilen alana belediye görevlileri gelerek gerekli hazırlıkları tamamlıyor.

Koruma alanındaki 24 mahallede temizlik görevlileri nezaretinde çöp taşıyan 24 eşek günde ortalama altı saat çalışıyor.

Bakımları düzenli olarak belediye tarafından yapılan eşekler, hizmet süreleri dolduğunda belediye bünyesindeki barınakta yaşamlarına devam ediyor.

Eşeklerin çalışma saatleri 5 saate indirildi

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede’nin talimatıyla kavurucu sıcaklar nedeniyle eşekler için yaz mesaisi başlatıldı.

Buna kıyasla fazla yüklenmeyen ve 11:00 ile 15:00 saatleri arasında dinlenen eşeklerin çalışma süresi 6 saatten 5 saate düşürüldü.

Sit alanının temizliğinden sorumlu Mehmet Turgay, çöplerin 24 mahallede 2 temizlik işçisi ve 24 eşek tarafından toplandığını belirtti.

Artık çalışamayacak durumda olduğu belirlenen emekli eşeklerin ömürleri boyunca tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını kaydeden Turgay, şöyle devam etti:

“Eşekleri 5-6 yaşında işe alıp en fazla 6 yıl çalıştırıyoruz. Emekli olunca burada bırakıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu