Teknoloji

WhatsApp Mesaj Paylaşmadığı İçin Yasaklanabilir

WhatsApp, en övünülen siber güvenlik çözümü olan uçtan uca şifreleme nedeniyle Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri olan Birleşik Krallık’ta yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya. Üstelik bu ‘yasağın’ alınmasının nedeni, şirketin iddia ettiği kadar sıkı güvenlik sunması ve mesajların devletler tarafından ‘takip edilememesi’. Peki, kullanıcı gizliliğini koruduğu için WhatsApp neden yasaklansın?

İngiliz parlamentosu, bir süre” Çevrimiçi Güvenlik Yasası Bu kanun özellikle çocuk istismarını önlemeyi amaçlamaktadır. Ancak artık son aşamaya gelen yasanın yazılım şirketlerine ne tür yükümlülükler getireceği net değil. Ancak WhatsApp’ta ” uçtan uca şifrelemeBu yasa gereği “özelliğin kesintiye uğrayabileceği” belirtiliyor. Zira yasa gereği mesaj gibi içerikler bir şekilde takip edilebildiği için çocuk istismarı ile ilgili suçların önüne geçilebiliyor. dijital görüntüleme ihtiyaçlar. WhatsApp ve İngiltere arasındaki çatışmanın patlak verdiği yer burasıdır. Ayrıca İngiltere’deki kararın diğer ülkelere referans olduğu düşünülüyor.

WhatsApp sırf İngiltere istiyor diye uçtan uca şifrelemeden vazgeçmek istemiyor

WhatsApp CEO’su Will Cathcart, geçen yılın ortalarında konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve hiçbir ülkenin hükümetiyle hareket etmeyeceğini söylemişti. Cathcart’a göre Birleşik Krallık hükümeti, kullanıcı mesajlarına erişmek istiyorsa WhatsApp’ı kullanmalı. ülke genelinde engellemek karar verebilirdi. ” Dünyanın her yerindeki kullanıcılarımız güvenlik istiyor. Kullanıcılarımızın %98’i İngiltere dışındadır ve uygulama güvenliğini düşürmemizi istemiyorlar.‘ diyen WhatsApp işvereni, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son zamanlarda İran’da engellendik. Bunu yapan bir liberal demokrasiyi hiç görmedik.”

WhatsApp ile tanınan rakibi Signal, yasalara karşı bire bir yürüdü

Son dönemlerde oldukça bilinen anlık mesajlaşma uygulamalarının arasında yer alan Signal’den de konu ile ilgili bir açıklama geldi. Signal patronu Meredith Whittake, BBC’ye sistemin kapanmasını uzatmak yerine İngiltere’nin devre dışı kalacağını söyledi. geri çekilmeyi tercih eder dedi. Twitter’da konuyla ilgili bir gönderiye yanıt veren Whittake, WhatsApp patronu Will Cathcart’ı etiketledi, ” WhatsApp ve diğerleriyle çalışmayı dört gözle bekliyorum.Will Cathcart bu gönderiye şu yanıtı verdi: Aynı noktadayız.Birlikte çalışmak ve bunu onurlandırmak geri adım atmak için çok önemli.”

Hükümete göre Çevrimiçi Güvenlik Yasası, uçtan uca şifrelemenin yasaklanacağı anlamına gelmiyor

Hükümet yetkilileri ise anlık mesajlaşma uygulamalarının iddialarına karşı açıklamalarda bulunuyor. Çünkü yetkililere göre onaylanması beklenen yasa uçtan uca şifreleme. kaldırmak anlamına gelmez . sözcü” Mahremiyet veya çocuk güvenliği arasında bir seçim değil. ikisine de Sahip olabilirizve yapmalıyız.‘ O konuştu.

Burada anlaşılmayan şey, internette çocuk istismarının nasıl tespit edileceğidir.

Siber güvenlik uzmanlarına ve eleştirmenlerine göre, telefonda çocuk istismarı ile ilgili materyaller almanın tek yolu bir şekilde. telefonu tara . Üstelik buna sadece görseller değil, mesajlar da dahildir. Tarafları bir araya getiren de tam olarak budur. Uzmanlara göre cihaz bir formda taranıyor, kullanıcı gizliliğini ihlal ediyor . Ancak hükümet kanadı, kötüye kullanımı önlemek için yöntemler oluşturulabileceğini savunuyor.

Tarafların açıklamalarına baktığımızda her iki taraf da hak duygusuna sahip olmak Görürüz. Sonuçta, çocuk istismarı dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez. Ancak bunu engellemek için WhatsApp gibi tüm dünyada kullanıcıları bulunan bir uygulamanın uçtan uca şifreleme özelliği, kaldır veya uzat Mantıklı bir analiz değil. Ne olacağını her zaman göreceğiz.

esenler-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu