Haber

Kartal’da Depreme Hazırlık Çalıştayı Gerçekleştirildi

Deprem dönüşüm çalışmalarıyla 90 bine yakın kişinin riskli konutunun dönüşümünü gerçekleştiren Kartal Belediyesi, büyük İstanbul depremine karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Başkan Gökhan Yüksel’in talimatıyla, deprem riskiyle ilgili çalışmalara hız kazandırmak amacıyla Kartal’da ‘Depreme Hazırlık Çalıştayı’ düzenlendi. Yüksel, ilçedeki riskli yapıların yıkım veya güçlendirme çalışmalarıyla en kısa sürede depreme hazır hale getirileceğini bildirdi.

Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda; Başkan Gökhan Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan, Kentsel Dönüşüm, Plan ve Proje, İmar ve Şehircilik, Yapı Kontrol, Emlak ve Kamulaştırma, Sivil Savunma Ekspertiz, Basın Yayın Müdürlüğü ve Strateji Müdürlüğü yönetici ve çalışanları katıldı.

2 gün sürecek çalıştayın ilk gününde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde görev alan Kartal Belediyesi çalışanı yaşadıklarını anlattı.

İMAR,PLANLAMA VE DEPREM YÖNETMELİĞİ HAKKINDA FİKİR DEĞİŞİMİ

Çalıştayın ikinci gününde ilgili müdürlükler çalışmaları hakkında sunum yaptı. Sunumların yanı sıra; Gün boyu katılımcılar, imar, planlama ve deprem yönetmeliğindeki sorunlar ve yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

“DEPREM GERÇEĞİNİ GÖRMEZ OLAMIYORUZ”

Kartal Belediye Başkanı Yüksel, İstanbul’da beklenen büyük depreme karşı hazırlıklara hız verdiklerini belirterek, “İstanbul’da deprem dönüşümünü en iyi gerçekleştiren belediyelerden biriyiz. Özellikle deprem bölgesine yaptığım ziyaretler sonrasında gördük ki; Depremin yıkıcılığını daha yakından gördük. Orada çok kötü günler yaşadık. Şimdi İstanbul’da yaşayanlarla aynı riskle karşı karşıyayız. Deprem gerçeği bize ülke olarak yerel yönetimlere ve siyasete bakış açımızı değiştirmemiz gerektiğini gösterdi” dedi.

“BİLİMSEL İNSANLARLA İLETİŞİM İÇİNDEYİZ, DEPREM RİSKİNİN ÜZERİNE CİDDİ OLARAK GEÇMEMİZ GEREKİYOR”

Kartal Belediyesi’nin deprem dönüşüm çalışmaları ile yaklaşık 90 bin kişinin riskli konutunun dönüşümünü gerçekleştirdiğinin altını çizen Başkan Yüksel, “Artık önümüzde yeni bir süreç var. En kısa sürede Kartal’a, “Görüşmelerimiz devam ediyor. Bir an önce sonuç almak ve deprem riskini ciddi şekilde ele almak zorundayız” dedi.

Çalıştay sonunda heyet tarafından Kartal’daki deprem hazırlıklarına ilişkin bir rapor hazırlanacak. Rapor, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e de sunulacak.

haberdargecit.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu